Senda Font de l’Omet i Clot de les Tortugues

28 de febrer de 2012

Per a que aneu fent boca vos deixem l’enllaç d’un vídeo que han fet els amics de http://andamontesenblog.blogspot.com/ de la senda Font de l’Omet- Clot de les Tortugues a Picassent. Tot i que han aconseguit reflectir alguns dels encants encara queden alguns per descobrir el proper dissabte 21 d’abril.

Més info i inscripcions a la Casa Jove LA TORTA.
Telf: 961222980
Detall reforestació barranc
Aquest recorregut tanca un procés que va iniciar un grup de persones que compartiren impressions sobre el recorregut proposat i ara, 4 anys després, aconseguim allò que aquell grup es va plantejar, -«Que no estaria bé fer una senda per aquest barranc!!!»-.

A traves de interpretar allò que ens anavem trobant a traves d’un dossier Dossier individual_GrupOmet i d’altre col·lectiu arribarem a conclusions com:

La pressió humana a traves de usos inadequats, abocadors incontrolats, usos de pesticides i altres químics, canteres actives i inactives.

La pressió humana sostenible, a traves de la recollida d’esparrecs, de garrofes, el ramat, …

Patrimoni cultural, hidraulic, etc…

I d’altres, així, el proper dia 21 d’abril, tornem a fer la senda amb la satisfacció que el treball d’aleshores ha estat reconegut i ara podem gaudir d’un barranc que abasteix l’Albufera d’aigua, i a Picassent li dona un pulmo verd…

La resta de concñlusions les haureu de treure per vosaltres mateix, que no vindreu?

Recorrerem aquesta nova senda, recentment homologada, que uneix la Font de l’Omet i el Clot de les Tortugues, a través dels barrancs de Minyerola i el de Don Fèlix. Es tracta d’una senda de 14 km, amb un nivell mitjà de dificultat.

Dissabte 21 d’abril, de 9 a 17 h.

Punt de trobada: Baixador Omet (Línia 1 Metro FGV).

Edat: a partir de 14 anys.

Places: 50.

Coordina: Casa Jove La Torta de Picassent.

Context del barranc i relació amb l’Albufera

Enllaç de la FEMECV (Federació d’esports de muntanya i escalada de la CV )

Deja un comentario